?

Log in

No account? Create an account
 
 
13 September 2010 @ 09:01 pm
Apie Napoleoną  
Nuo Maistas


Prieš kiek tai laiko per PC žiūrėjau vieną "Poh's kitchen" seriją (įdomu, kodėl LM sudėtos australietiškos kulinarinės laidos), kur laidos svečias prancūzas gamino "Napoleono tortą". Ir labai užkabino pabandyti, nes viskas pasirodė labai paprastai. Realybėje irgi nesunku, tik trunka šiek tiek laiko. Bet įdomu ir skanu. Receptas užskaitomas. Gal čiut čiut galėjo kremas tirštesnis būti. Orginalus receptas su video čia.

Googlas sako, kad čia rusiškas receptas. Na su prancūziškom ausim, bet vis tik rusiškas. Ir neva gaminamas gimtadieniams, Naujųjų metų proga, na bet programuotojo dienos proga irgi tinka. Šiaip visa laida buvo skirta truputis rusiškai temai ir nustebino variacija barščių tema - padarė trintą sriubą. Iš vienos pusės keista, bet iš kitos gal ir nieko...




Tešlai reikės:
400 g miltų
200 g svieto
150 g grietinės
1 kiaušinis
žiupsnelio druskos

Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.

Realiai kepimas ilgiausiai trunkantis procesas, nebent yra galimybė kepti kokius 4 blynus vienu metu.



Kremui reikės:
500 ml pieno
1 vanilės ankšties
5 trynių
120 g rudo cukraus
50 g miltų
100 g sviesto

Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.

Surinkimas labai paprastas - imamas blynas, ant jo tepama kremo. Sekantis blynas dedamas ant pirmo ir vėl tepama kremo. Ir taip kartojama kol lieka paskutinis blynas. Jis yra sutrupinamas ir trupiniais padengiamas tortas.

Prieš patiekiant į stalą reiktų per naktį palaikyti šaldytuve. Kai kas sako, kad reiktų palaikyti kokias 3 dienas.
Tags: ,
 
 
Current Location: namai
Current Mood: sicksick
Current Music: tyla
 
 
 
miss_wild_animalmisswildanimal on September 13th, 2010 07:11 pm (UTC)
niam niam :). kaip skanu ;)
Njaalkeme: wtf catmishrune on September 13th, 2010 07:24 pm (UTC)
Tai čia ir yra tas "baisusis sudėtingasis" napoleonas?! O_o
Nepadoriai, begėdiškai paprasta, nu. Kaip spirčiau daba į blauzdą savo dėdienei, kuri siaubingai didžiavosi, kad moka iškept, ir nė užką niekam nesakė - kaip... Grrrrr. >:(

Viskas, pabaigiu su grybais ir obuolienėm - neriu į tortus. Reik atsigriebt už sužalotą kulinarinę vaikystę...

POPpopas on September 13th, 2010 07:39 pm (UTC)
nereik spardytis :) gal jinai žino ir sudėtingesnį variantą :) Bet man ir užkabino paprastumas, bo tas pats francūzas darė ir tokius desertus, kur aš savaitę daryčiau ir vistiek nesigautų :)
Njaalkememishrune on September 14th, 2010 08:18 am (UTC)
Kai išsikepsiu ir paragausiu - bus aišku, ar sudėtingesnis, ar tas pats. Nes nu juk turi skirtis skonis kažkiek, ane?

Bet paskui vis tiek įspirsiu. Tortas - tik pretekstas, aš visą gyvenimą svajoju tai padaryt... :D
Stiprus ketvertasmaturegirl on September 13th, 2010 08:13 pm (UTC)
Atrodo labai skaniai :)
fantastic sparkling creatureyshtabi on September 13th, 2010 10:00 pm (UTC)
mūsuose į kremą dar įmaišoma bruknių uogienė, nesaldinta.

Bet jau seniai niekas mūsuose napoleono nebegamina/nevalgo - šitiek riebalų :) Ne, ne dėl dietų, dėl cholesterolių aukštų ir užankančių arterijų.
ashtroka: orchideja tamsojeashtroka on September 14th, 2010 03:56 am (UTC)
Net nustebau, kad tešla paprastai suminkoma, o ne kočiojama su perlenkimais, kad gautųsi tokia trapi sluoksniuota. Visada maniau, kad Napoleonui reikia būtent tokios tešlos...
Ačiū, žinosiu, ką veikti savaitgalį :)
Julijaifigenija on September 14th, 2010 06:30 am (UTC)
as irgi maniau, kad reikia tos sluoksniuotos teslos :D Liuks. Reiks isbandyt :)
ashtroka: chiliashtroka on September 14th, 2010 06:40 am (UTC)
Škias savaitgalį Lithuania vs. Germany - Napoleono torto kepimo varžytuvės :P
Julijaifigenija on September 14th, 2010 06:47 am (UTC)
Planavom pas draugus i svecius savaitgali varyti. O jie maista gaminti megejai, tik nelabai kepėjai. As pas juos "baking queen" pakrikstyta, tai gal užsikabins ant idėjos :D Nakvoti vis tiek planavom, tai bus tortui laiko pailsėti per naktį :D
Njaalkememishrune on September 14th, 2010 08:22 am (UTC)
Manrods, paprasta kapota tešla turėtų irgi tikt, ir nereik knistis su lankstymais. Tik tiek, kad miltus ir sviestą dar iš vakaro reik pasidėt į šaldymo kamerą (bandžiau su kambario temperatūros miltais - jau ne taip biskiuką gaunasi). Kai išbandysiu - parašysiu, kas gavosi.
Indrės virtuvėvindase on September 15th, 2010 10:31 am (UTC)
oooooo.... niam :) reiks ir man kada prie progos išbandyti! :)
ashtroka: chiliashtroka on September 18th, 2010 05:40 pm (UTC)
Gausi lupt, kad nenurodei, jog į kremą miltų reikia dėt.
POPpopas on September 18th, 2010 05:44 pm (UTC)
tiksliai :) Atsiprašau :)
ashtrokaashtroka on September 18th, 2010 05:52 pm (UTC)
Naujo kremo nebegaminsiu, bus gerai toks šlep-tep. Gaila kiaušinių :)
ashtrokaashtroka on September 19th, 2010 11:27 am (UTC)
Na va, jau prapjoviau paragauti.
Viskas super, skanu :)
Tik kitą kartą kremą kitokį daryčiau: tas vanilinis geltonas kažkaip nelabai į temą, norisi to balto su rūgštele šiek tiek.
POPpopas on September 19th, 2010 01:38 pm (UTC)
tai ir gerai :)
Indrės virtuvėvindase on April 25th, 2011 05:55 pm (UTC)
Na, baudžiaus baudžiaus ir iškepiau pagaliau :) Skanumėlis!!! Ačiū už receptą!
http://www.indresvirtuve.lt/tortas-napoleonas/
POPpopas on April 25th, 2011 06:06 pm (UTC)
Džiugu, kad patiko. Šiaip receptą siūlyčiau įsidėti pas save, kad kitą kartą rastum, bo tie linkai, tai keičiasi tai dar kas :) Čia iš asmenines patirties :)
Indrės virtuvėvindase on April 25th, 2011 06:12 pm (UTC)
:) na, jei taip sakai.. :)